I forbindelse med det store internationale klimatopmøde i København 2009 afholdte man 140 lokale topmøder landet over - et af dem var i Uhre.

Det skyltes først og fremmest at sognepræst Arne Ørtveds formandskab for en af de arrangerende foreninger, Grundtvigsk Forum, og han tidligere har været tilsynsførende for Uhre Friskole, så lå valget af dette sted lige for. Han udtalte i den forbindelse til Herning Folkeblad "Det er jo et særdeles vigtigt emne, der vedrører os alle".

Omkring 400 elever, forældre og andre interesserede mødte op til arrangementet, hvor hver årgang havde forberedt en udstilling til gæsterne. Børnehaveklassen havde vind og møller på programmet, 6. klasse havde set på alternativ transport og 7. klasse gav nogle bud på klimamærkning af dagligvarer og smagsprøver på klimavenlig pizza.

Et panel bestående af Mogens Bentzen, der er miljøchef i Herning kommune, Bert Wiklund, der er formand for naturfrederne i Ikast-Brande, samt Andreas Nauen, forhenværende administrerende direktør for Siemens Wind Power bød op til klimadebat, hvor omkring 200 mennesker deltog.

Aktuelt for temaet var også skolens nyindkøbte system, LEGO Education Center, der tager udgangspunkt i elektronik og teknologi blandt andet med vedvarende energi som energikilde.

Gennem hele dagen kunne alle skrive deres mening om arrangementet på en kæmpe evalueringsvæg. Ved slutningen af dagen kunne man læse alt fra "Høj faglighed", "Det var en nice film oppe i biografen. High five" til "Det var sjovt at lave en drage (Mads 1.kl.)".